Jaga:
Autor: foundME • 25. oktoober 2022
Jaga:

Eesti idufirma paneb süsihappegaasi abil elektriautod liikuma

Kui seni on elektriautode akudes vajaminevaid juhtivust suurendavaid süsiniknanomaterjale toodetud eelkõige fossiilkütustest, mis on energiamahukas ja suure süsinikujalajäljega protsess, siis UP Catalyst toodab tehnoloogiajuhi Einar Karu sõnul uut materjali 60 korda väiksema energiakuluga ja süsihappegaasi ei eraldu üldse. Vastupidi seda kasutatakse hoopis toorainena.
Foto: Erakogu
Eesti idufirma UP Catalyst leiutas tehnoloogia, kuidas saab kasvuhoonegaasi kasutada ülivajalike süsiniknanomaterjalide tootmiseks. Saadud toormaterjalist on eelkõige huvitatud elektriautode akude tööstus.

UP Catalysti tehnoloogiajuht Einar Karu tõdes, et tegu on ka maailmas revolutsioonilise tehnoloogiaga.

Indrek Kald
foundME.io toimetaja
Telefon: +372 511 1112
Rain Jüristo
foundME.io reklaamimüügi projektijuht
Telefon: +372 5182875
AS Äripäev
Vana-Lõuna 39/1, 19094 Tallinn
Telefon: +372 667 0111