Jaga:
Autor: Signe Sillasoo • 27. oktoober 2022
Jaga:

Fondijuhid: kapital on võtnud rohelisema suuna, võitjaks saavad rohepöörde tuules liikujad

Timo Kullerkupp (vasakult), Karl Järvsalu, Henri Treude ja Allan Gaidunko.
Foto: Sandra Süsi
Ettevõtete finantseerimisvõimalusi mõjutab üha enam see, kas ja kuidas suudetakse rohepöördega sammu pidada. Võidavad need ettevõtjad, kes suudavad viia oma tegevuse vastavusse kestliku ja kliimaneutraalse majanduse põhimõtetega, tõdesid Eestis tegutsevad fondijuhid rahvusvahelisel rohetehnoloogia konverentsil GreenEST Summit.

Euroopa Liidu taksonoomia annab nii ettevõtjatele kui ka investoritele suunised selle kohta, millised tegevused on keskkonnasäästlikud ning millist äriideed, tehnoloogiat või ettevõtet saab nimetada roheliseks. Fondijuhtide sõnul on investeerimine positiivse sotsiaalse või keskkonnamõjuga ettevõtetesse ehk mõjuinvesteeringud Eestis kiirelt hoogu koguv teema.

Tarmo Virki
foundME.io tegevtoimetaja
Telefon: +372 5644562
Rain Jüristo
foundME.io reklaamimüügi projektijuht
Telefon: +372 5182875
AS Äripäev
Vana-Lõuna 39/1, 19094 Tallinn
Telefon: +372 667 0111