Jaga:
Autor: Janno Riispapp • 7. november 2022
Jaga:

Maksuamet paneb platvormimajanduses lulli löömisele punkti

Direktiivi ülevõtmisega peavad platvormihaldurid esitama maksu- ja tolliametile teavet teenusepakkujate ja nende teenitud tulu kohta.
Foto: Andras Kralla, fotomontaaž
Kui praegu deklareeritakse jagamismajanduse tuludest vaid iga viies euro, siis uuest aastast jõustuva seadusega peavad platvormihaldurid andma maksu- ja tolliametile aru nii müüjate kui ka nende teenitud tulu kohta.

Maksu- ja tolliameti meediasuhete spetsialist Kertu Laadoga selgitas, et praegu pole teada, kui palju platvormihaldureid Eestis tegutseb, sest neil puudub kohustus enda tegevust registreerida. Samuti ei pea nad taotlema tegevusluba ning teavitama maksu- ja tolliametit, et nad on plavormihaldurid või teabeandjad.

Indrek Kald
foundME.io toimetaja
Telefon: +372 511 1112
Rain Jüristo
foundME.io reklaamimüügi projektijuht
Telefon: +372 5182875
AS Äripäev
Vana-Lõuna 39/1, 19094 Tallinn
Telefon: +372 667 0111