Jaga:
Autor: Signe Sillasoo • 22. juuli 2022
Jaga:

Ministeerium pani platvormitöö pakkujatele päitsed pähe

Platvormitöö pakkujad nagu Bolt, Uber, Wolt jt peavad hakkama maksu- ja tolliametile esitama teavet platvormil tegutsevate müüjate ja teenusepakkujate tulu kohta. Rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse sõnul aitab läbipaistvuse suurendamine konkurentsi moonutamise ja võimalike maksupettuste etteheiteid maha võtta.
Foto: Liis Treimann
Rahandusminister saatis kooskõlastusringile eelnõu, millega Bolt, Uber jt sarnased platvormid hakkavad maksu- ja tolliametile (MTA) esitama teavet platvormidel tegutsevate müüjate ja teenuspakkujate ning nende teenitud tulu kohta.

„Platvormid nagu AirBnB, Bolt ja Uber on olnud uudses ärimudelid, aga paraku pole meil täna eriti infot selliste ärimudelite telgitaguste kohta – me ei tea, kui palju platvorme Eestis tegutseb ja kui palju tehinguid nad tegelikult vahendanud on," sõnas rahandusminister Keit Pentus-Rosimannus.

Tarmo Virki
foundME.io tegevtoimetaja
Telefon: +372 5644562
Rain Jüristo
foundME.io reklaamimüügi projektijuht
Telefon: +372 5182875
AS Äripäev
Vana-Lõuna 39/1, 19094 Tallinn
Telefon: +372 667 0111