Jaga:
Autor: Tööstusuudised.ee • 8. november 2022
Jaga:

Pilveteenuste kasutamine on mitmekordistunud

Idufirmal Comodule on kaheksa aastaga interneti ühendanud üle poole miljoni kergliiklussõiduki. Pilves on ka kõik nende administratiivsed teenused.
Foto: Liis Treimann
Kui 2016. aastal kasutas tasulisi pilveteenuseid 22 protsenti Eesti ettevõtetest, siis 2021. aastaks juba 58 protsenti. Ühest küljest on need teenused paljudele tuttavad, ent samas on tegu kiiresti areneva valdkonnaga, mille võimalusi on keeruline täielikult hoomata.

Pilveteenustena pakutakse suurel hulgal erinevaid lahendusi ja funktsioone, alates failide talletamis- ja haldamisvõimalustest kõigile meeskonnaliikmetele kättesaadavas pilveserveris, kuni ERP- ja turvatarkvararakendusteni välja. Keerukamate pilveteenuste kasutajateks on enamasti IT-sektori ettevõtted, kuid kompleksemaid lahendusi võetakse üha enam kasutusele ka teistes sektorites.

Indrek Kald
foundME.io toimetaja
Telefon: +372 511 1112
Rain Jüristo
foundME.io reklaamimüügi projektijuht
Telefon: +372 5182875
AS Äripäev
Vana-Lõuna 39/1, 19094 Tallinn
Telefon: +372 667 0111