Jaga:
Autor: Johanna Adojaan • 9. detsember 2022
Jaga:

Ajujahi võitja pani rahapesu enda kasuks tööle

Comploki asutajad Mari-Liis Kurg (paremal) ja Maarja-Liis Soe on üksteist tundnud 33 aastat. Koos asutatud idufirmat nähake valdkonnas tõelise teerajajana. Pildil ka ettevõtte tehnoloogiajuht Paul-Oskar Soe.
Foto: Complok
Eesti rahapesuskandaale kõrvalt näinud ja aastaid panganduses töötanud idufirma Complok asutaja Mari-Liis Kurg tundis trotsi, kuidas ikka veel vaadatakse Eestit kui musta lammast, olgugi et meie rahapesu tõkestamise süsteemid on juba ammu paljudest teistest Euroopa riikidest peajagu üle.

Selleks, et tõusta riigina finantsturvalisuse teenäitajaks, asutas Mari-Liis Kurg koos onutütre Maarja-Liis Soega rahapesu tõkestamise koolitusi pakkuva idufirma Complok. Äsja võitis ettevõte ka kodumaise ettevõtluskonkursi Ajujaht 2022 peaauhinna.

Tarmo Virki
foundME.io tegevtoimetaja
Telefon: +372 5644562
Rain Jüristo
foundME.io reklaamimüügi projektijuht
Telefon: +372 5182875
AS Äripäev
Vana-Lõuna 39/1, 19094 Tallinn
Telefon: +372 667 0111