Jaga:
Autor: Aivar Õepa • 21. detsember 2022
Jaga:

Meta Platformsi ähvardab ELis uus hiigeltrahv

Meta Platforms.
Foto: Reuters/Scanpix
Euroopa Komisjon teatas Meta Platformsile, et ettevõte on rikkunud euroliidu monopolivastaseid seadusi, moonutades konkurentsi veebikuulutuste turul. Rikkumise eest võib ettevõtet oodata uus hiigeltrahv.

Komisjon alustas menetlust tänavu juunis. Probleem on selles, et Meta annab Facebooki kasutajaile automaatselt ligipääsu oma ostu-müügi platvormile Marketplaces. Nii tõrjutakse Marketplacesi potentsiaalseid konkurente, teisi ostu-müügi portaale. ELi konkurentsivoliniku Margrethe Vestageri sõnul pole Facebooki kasutajail muud valikut kui kasutada Marketplace'i.

Indrek Kald
foundME.io toimetaja
Telefon: +372 511 1112
Rain Jüristo
foundME.io reklaamimüügi projektijuht
Telefon: +372 5182875
AS Äripäev
Vana-Lõuna 39/1, 19094 Tallinn
Telefon: +372 667 0111