Jaga:
Autorid: Eliisa Matsalu, Stiine Reintam, Kristjan Kurg • 2. jaanuar 2024
Jaga:

Uusküla idufirmade tagasilöögist: hilinejad omanikelt raha ei saa

Luminori peaökonomisti Lenno Uusküla hinnangul toob intressimäärade tõusu lõppemine idufirmadele leevendust.
Foto: Liis Treimann
Idufirmad kaasasid tänavu mullusest miljardi võrra vähem raha. Luminori peaökonomisti Lenno Uusküla hinnangul idude jaoks olukord enam kiiresti halvemaks ei lähe, kuid keeruline on neil, kes kohanemisega hiljaks jäid.

Kui Eesti idufirmad kaasasid mullu kokku ligi 1,4 miljardit eurot, siis tänavu panustasid investorid idudesse umbes 400 miljonit eurot. Rahastusest nähtub, et investorid panustavad idudesse, mis toodavad või pakuvad juba reaalset toodet ja teenust, kirjutas Äripäev reedel.

Indrek Kald
foundME.io toimetaja
Telefon: +372 511 1112
Rain Jüristo
foundME.io reklaamimüügi projektijuht
Telefon: +372 5182875
AS Äripäev
Vana-Lõuna 39/1, 19094 Tallinn
Telefon: +372 667 0111