Jaga:
Autor: Martin Johannes Teder • 11. märts 2024
Jaga:

Vargus BaltCapis lõi terve sektori kõikuma. Suurima erakapitalifondi saatus sõltub investorite armust

Investeerimisfirma BaltCapi juhtivpartneri Peeter Saksa sõnul on nad suhtluses ka Baltikumi erakapitali turuosalistega ning mõistavad igati nende muret. Ta loodab, et avatud ja tõsine suhtumine juhtunusse BaltCapi poolt aitab kaasa sellele, et mõju ei ole sektorile pikaajaline ega laiene kogu turule.
Foto: Remo Tõnismäe/Postimees/Scanpix
Investeerimisfirma BaltCap lasi ära varastada 40 miljonit eurot enda ja oma investorite raha ning nüüd sõltub ettevõtte saatus sellest, kuidas firma investoritega rahaasjad ära klaarib. Varguse tagajärgede lahendamisest sõltub siinse era- ja riskikapitalituru saatus.

Praegu on kõik pilgud suunatud BaltCapi fondidesse investeerinud kohalikele pensionifondidele. BaltCap lubas neile kahju hüvitada, kuid selge plaan paberil ikka puudub. “Lõputult me oodata ei plaani,” sõnab LHV Varahalduse juht Vahur Vallistu. “Mingisugust selgust on vaja.”

Indrek Kald
foundME.io toimetaja
Telefon: +372 511 1112
Rain Jüristo
foundME.io reklaamimüügi projektijuht
Telefon: +372 5182875
AS Äripäev
Vana-Lõuna 39/1, 19094 Tallinn
Telefon: +372 667 0111