Jaga:
Autor: Andres Sutt • 17. veebruar 2022
Jaga:

Andres Sutt: need viis Eesti tugevust aitavad kasvatada ükssarvikute arvu 25ni

Ettevõtlus- ja tehnoloogiaminister Andres Sutt.
Eesti idusektor on mitmes aspektis maailma tipus: Eestis on idufirmasid enam, kui kuskil mujal maailmas, ka on meil ükssarvikuid elaniku kohta rohkem kui mujal Euroopas. Millised viis Eesti tugevust aitavad lähiaastatel kasvatada ükssarvikute arvu aga veelgi ehk 25ni aastaks 2025, kirjutab ettevõtlus- ja tehnoloogiaminister Andres Sutt.

Veebruar tõi Eestile üheksanda ükssarviku – Veriffist sai järgmine tehnoloogiaettevõte, mille turuväärtus ületas rahastusvooru järgselt miljardi. Aasta on alanud väga edukalt ka teistele kapitali kaasanud ettevõtetele: investoritelt on juba saadud 840 miljonit eurot. Ehkki lõviosa läheb Bolti arvele, mahub siia veel kaheksa tehingut ning aasta lõpuni on veel jäänud üle kümne kuu.

Tarmo Virki
foundME.io tegevtoimetaja
Telefon: +372 5644562
Rain Jüristo
foundME.io reklaamimüügi projektijuht
Telefon: +372 5182875
AS Äripäev
Vana-Lõuna 39/1, 19094 Tallinn
Telefon: +372 667 0111