Jaga:
Autor: Signe Sillasoo • 24. juuli 2020
Jaga:

EstateGuru läheb üle Prantsuse idufirma Lemonway makseteenusele

EstateGuru kaasasutaja ja juht Marek Pärtel.
Foto: Krõõt Tarkmeel
Ühisrahastusplatvorm EstateGuru võttis kasutusele Prantsuse fintech-firma Lemonway makseteenuse lahenduse, et lihtsustada enda teenuste sujuvat käivitamist kõigis Euroopa riikides.

Aastal 2020 laieneb EstateGuru mitmesse uude Euroopa riiki. "Kohe esimeses järjekorras, teisel poolaastal on kavas Soome ja Saksamaa," sõnas ettevõtte turundus- ja kommunikatsioonijuht Piret Reinson. Algselt oli EstateGurul plaan laieneda tänavu ka Suurbritanniasse, aga koroonakriis sundis plaane ümber tegema, täpsustas ta.

Kuigi projekte on rahastatud kõigil neil turgul varemgi, siis nüüd plaanitakse seal tõsisemalt kanda kinnitada - on taotletud litsent, mis lubab hakata tegema turundust ja asuda investoritega kohalikus keeles suhtlema. "Meie tänane Saksamaa investorkogukond on tegelikult ju kõige suurem. See on eestlastest ka mööda läinud," selgitas Reinson, ent täpsustas, et firma pole Saksamaal seni üldse turundust teinud, inimesed on nad puhtalt blogide kaudu leidnud.

Lisaks on EstateGuru võimaline rahastama projekte veel viiel turul, lisaks Eestile Lätis, Leedus, Portugalis ja Hispaanias.

Uus makseteenuse osutaja

Ka võtab EstateGuru kasutusele Lemonway makseteenuse lahenduse. "Selleks hakkame kasutama vastava litsentsiga makseteenuse pakkujat, nii et saame rahalisi vahendeid hoiustada teisiti kui seni. Mul on hea meel teatada, et me leidsime parima võimaliku partneri ehk Lemonway, üleeuroopalise makseteenuse pakkuja, kelle lahendust usaldab ja kasutab rohkem kui 1400 veebilehte Euroopas, sealhulgas 200 alternatiivse finantseerimise platvormi,“ kommenteeris EstateGuru kaasasutaja ja juht Marek Pärtel.

Lemonway, mis sai makseteenuse pakkuja litsentsi 2012. aastal, keskendub alternatiivse finantseerimise platvormidele ja teistele ettevõtetele, kes vajavad maksete töötlemist, virtuaalsete rahakottide haldamist ja kolmanda osapoole makseid KYC/AML nõuetele vastavates raamides. Ettevõttes, mille kontorid asuvad Pariisis (peakontor), Londonis, Madridis ja Milanos, töötab 85 inimest kuueteistkümnest riigist.

Faktid

2013. aastal loodud EstateGuru on seitsme tegutsemisaasta jooksul rahastanud üle 1601 laenu väärtusega üle 219 751 716 miljoni euro.

Üle 53 623 erineva taustaga investori 109-st riigist on investeerinud kinnisvaralaenudesse Eestis, Lätis, Leedus, Hispaanias, Portugalis, Saksamaal ja Soomes.

Investor saab IBAN-konto

Investorite jaoks tähendab EstateGurus platvormil läbiviidav muutus, et igaüks saab Lemonways endale isikliku virtuaalse IBAN-konto, tehingute töötlemine paraneb ja raha hakkab kiiremini liikuma. Samuti vastavad kõik protsessid klientide raha kaitsmise nõuetele makseteenuse pakkumise reeglite järgi. Investorite vabu vahendeid hakatakse hoidma Euroopa ühes suurimas pangas BNP Paribas.

Üleminek toimub mitmes etapis. Esimeses etapis viiakse Lemonway teenusele üle Leedu ja Saksamaa investorid. Millal see täpselt Eestis juhtub, ettevõtte esindajad hetkel öelda ei osanud. "See sõltub sellest, kui kiiresti ja sujuvalt juhime kõigepealt protsessi teistes riikides," sõnas EstateGuru sisuturundusjuht Justin Zehmke.

„Oleme uhked, et alustame koostööd EstateGuruga, kes on juhtiv üleeuroopaline kinnisvaraga tagatud lühiajalisi laene pakkuv platvorm ja tegutseb juba seitsmes riigis. EstateGuru maksete haldamist toetades viime täielikult ellu oma missiooni, mis tähendab platvormil toimuvate tehingute lihtsustamist ja julgestamist, pidades silmas kõiki osapooli: investoreid, laenuvõtjaid ja platvormi," sõnas Lemonway kaasasutaja ja juht Antoine Orsini.

EstateGurus töötab 40 inimest üheksast riigist. Nende töökohad asuvad Tallinnas (peakontor), Riias, Vilniuses, Helsingis ja Londonis.

...

Ole kursis Eesti start-up'ide uudistega - telli FoundME iganädalane uudiskiri SIIT!

Tarmo Virki
foundME.io tegevtoimetaja
Telefon: +372 5644562
Rain Jüristo
foundME.io reklaamimüügi projektijuht
Telefon: +372 5182875
AS Äripäev
Vana-Lõuna 39/1, 19094 Tallinn
Telefon: +372 667 0111