Jaga:
Autor: foundME • 14. september 2020
Jaga:

Korobeinik käivitas uue uudisteportaali

Andrei Korobeinik käivitas uue uudisteportaali.
Foto: Raul Mee
Riigikogu liige ja IT-ettevõtja Andrei Korobeinik avas uue uudisteportaali, mis koondab erinevates meediakanalites avaldatud artiklid ning reastab need populaarsuse järgi sotsiaalmeedias.

"Eesti internetis avaldatud uudiste populaarsust saab nüüd jälgida reaalajas," sõnas Korobeinik. Tema sõnul analüüsib uus teenus uudis.net sotsiaalvõrgustike andmeid ja arvutab kokku iga konkreetse uudisnupu populaarsuse igal ajahetkel.

Uus portaal võtab kokku 47 Eesti meediaväljaannet, mis avaldavad päevas kokku 600-800 uudist. Uudis.net näitab uudise lühitutvustust ning selle populaarsuse graafikut, pikema uudise versiooniga saab lugeja tutvuda originaalallikas.

Uudise populaarsus on Korobeiniku kinnitusel väärtus, mis sõltub sellest, kui palju arutatakse konkreetse uudise üle sotsiaalvõrgustikes. Mida suurem on uudise populaarsus, seda kõrgemal kohal on ta uudiste edetabelis. Uudiste edetabel uuendatakse iga kümne minuti tagant ja siis muutuvad ka uudiste positsioonid.

Lisaks uudiste edetabelile avaldatakse ka meediaväljaannete edetabelit. Tavaliselt võitlevad Korobeiniku sõnul liidripositsiooni eest Postimees, Eesti rahvusringhääling, Delfi ning Õhtuleht, kuid üsna menukad on ka regionaalsed ajalehed ning alternatiivsete uudistesaidid.

Analoogne teenus olemas ka vene keeles avaldatud Eesti uudistele: portaal rus.uudis.net koondab kokku 20 meediaväljaannet.

...

Ole kursis Eesti start-up'ide uudistega - telli FoundME iganädalane uudiskiri SIIT!

Indrek Kald
foundME.io toimetaja
Telefon: +372 511 1112
Rain Jüristo
foundME.io reklaamimüügi projektijuht
Telefon: +372 5182875
AS Äripäev
Vana-Lõuna 39/1, 19094 Tallinn
Telefon: +372 667 0111