Jaga:
Autor: Signe Sillasoo • 15. september 2020
Jaga:

Fortumo sai Indias juurde 390 miljonit potentsiaalset klienti

India lapsed New Delhis videomänge mängimas.
Foto: Reuters/Scanpix
Mobiilimakselahenduste pakkuja Fortumo teatas täna, et on alustanud kolmepoolset koostööd Amazoni ja Indias tegutseva, maailma suuruselt kolmanda telekommunikatsiooniettevõttega Jio. Amazon hakkab Fortumo turundusplatvormi kaudu pakkuma 390 miljoni kasutajaga Jio klientidele Amazon Prime teenust.

“Meil on väga hea meel, et Fortumo kaudu hakkavad miljonite India tarbijateni jõudma Amazon Prime’i teenused – sealhulgas video ja muusika, e-raamatud, videomängud ja e-kaubandus,” kommenteeris koostööd Sanjay Sinha, Fortumo India kontori juht.

Mobiilimakselahenduste kõrvale ehitatud turundusplatvorm võimaldab Fortumo klientidel viia oma turunduskampaaniad mobiilioperaatorite, TV- ja internetiteenuste pakkujate kanalite kaudu lõpptarbijateni.

Jio on teine telekommunikatsiooniettevõte Indias, kes on Amazoniga ühendatud Fortumo kaudu: eelmise aasta juulist on riigis tehtud koostööd ka teleteenuse pakkujaga Tata Sky. Amazon kasutab lisaks Indiale Fortumo platvormi Hispaanias, Inglismaal, Iirimaal, Malaisias, Poolas ja Prantsusmaal.

Faktid

2007. aastal asutatud Rain Rannu ja Veljo Otsasoni asutatud mobiililahendusi pakkuv Fortumo kuulub 2020. aasta juunist Londoni börsil noteeritud Boku Inc. ettevõtete gruppi. Ettevõte müüdi 45 miljoni USA dollari eest Londoni firmale Boku.

Fortumol on kontorid Tallinnas, Tartus, Delhis, Jakartas, Madridis, Singapuris ja Hanois.

Hiljuti on Fortumo teatanud ka koostöö alustamisest maailma juhtiva mänguarendajaga Epic Games ning Myanmari mobiilioperaatoriga Mytel Myanmar, samuti Google Play maksete käivitamisest mobiilioperaatoritele Tune Talk Malaisias ja Ufone Pakistanis.

Fortumo platvorm võimaldab digiteenuste ettevõtetel koguda mobiilimakseid ja viia koostöös mobiilioperaatoritega läbi turunduskampaaniaid. 2019. aastal vahendas Fortumo 164 miljoni euro väärtuses klientide makseid, teenides 2,2 miljonit eurot kasumit.

...

Ole kursis Eesti start-up'ide uudistega - telli FoundME iganädalane uudiskiri SIIT!

Indrek Kald
foundME.io toimetaja
Telefon: +372 511 1112
Rain Jüristo
foundME.io reklaamimüügi projektijuht
Telefon: +372 5182875
AS Äripäev
Vana-Lõuna 39/1, 19094 Tallinn
Telefon: +372 667 0111