Jaga:
Autor: Priit Pokk • 12. november 2020
Jaga:

Bolt investeerib 100 miljonit rataste ärisse

Lisaks elektritõukeratastele tegeleb Bolt ka edaspidi rohkem elektriratastega.
Foto: Gabriel D'Alkmin Santana, Bolt
Bolt laiendab järgmisel aastal kergliikurite renditeenust 100 Euroopa linna ja toob tänavatele 130 000 elektritõukeratast ning -jalgratast. Sellega saab Boltist suurim elektriliste kergliikurite renti pakkuv ettevõte Euroopas, teatas ettevõte.

Kogu investeeringu maht on üle 100 miljoni euro ja see suunatakse rendiäri laiendamisse, tootearendusse ning Bolti enda tõukerataste tootmisesse.

“Tänapäeva linnakeskkonnas on suurimateks väljakutseteks tihe autoliiklus, heitgaasid ja avaliku ruumi arvelt rajatud parklad. Tuleviku linnaliiklus on tellitava transpordi päralt – olgu selleks platvormtakso, tõukeratas või elektrijalgratas. Igaühel ei ole isiklikku autot tarvis,” kommenteeris Bolti kaasasutaja ja tegevjuht Markus Villig.

Viimase aasta jooksul käivitas Bolt tõukerattarendi 15 riigis ja 45 linnas. Lisaks tõukeratastele toodi Prantsusmaal, Hispaanias, Portugalis ja Tšehhis tänavatele ka elektrijalgrattad. Selle tulemusel sai Boltist esimene Euroopa ettevõte, kes pakub ühes rakenduses platvormtaksot, tõukerattaid ja elektrijalgrattaid.

Seotud lood
Markus Villig kavatseb maailma esikolmikusse ronida: "Meie konkurendid hääbuvad"

“Praegusel hetkel pärsib renditõukerataste ja -jalgrataste kasutamist suuresti teenuse hind. Euroopa juhtiva transpordiplatvormina saame soodsa hinna tagada, jagades kulusid erinevate teenuste vahel. Meil on hea meel tuua taskukohane teenus järgmisel hooajal veel enamatesse Euroopa riikidesse, sealhulgas Saksamaale ja Suurbritanniasse,” lisas Villig.

Tänavu mais tutvustas Bolt enda disainitud ja toodetud elektritõukeratta mudelit. Uue mudeli eluiga on kuni viis aastat ning on ettevõtte sõnul 100% ümbertöödeldav.

Ettevõtte juht Markus Villig rääkis Bolti tegemistest ka hiljutises saates "Kuum tool":

...

Ole kursis Eesti start-up'ide uudistega - telli foundME iganädalane uudiskiri SIIT!

Indrek Kald
foundME.io toimetaja
Telefon: +372 511 1112
Rain Jüristo
foundME.io reklaamimüügi projektijuht
Telefon: +372 5182875
AS Äripäev
Vana-Lõuna 39/1, 19094 Tallinn
Telefon: +372 667 0111