Jaga:
Autor: Signe Sillasoo • 7. detsember 2020
Jaga:

Ärifestival sTARTUp Day toimub augustis

Foto: sTARTUp Day
Algselt jaanuaris toimuma pidanud ärifestival sTARTUp Day lükkub järgmise aasta suve lõppu.

Ärifestivali korraldajate eesmärk on säilitada festivali atmosfääri, mis on aastate jooksul kujunenud ürituse üheks suurimaks väärtuseks, kuid mida praegustest oludes pole võimalik edasi anda.

Hiljuti kehtima hakanud piirangud, mis puudutavad siseruumides toimuvaid avalikke koosolekuid, üritusi ja meelelahutustegevust, näevad ette, et mittestatsionaarsete istekohtadega ürituste piirarv on 250 inimest.

„Siiani olime korraldanud hübriidüritust lootuses, et piirangud ei muutu rangemaks ja viirus taganeb,” selgitas sTARTUp Day peakorraldaja Marili Vihmann.

Seotud lood
Iduettevõtja Triin Kask: distantseeri ennast oma ettevõttest

„Uued piirangud ei võimalda meil enam korraldada füüsilist üritust sellises mahus, mida viies juubeliaasta väärib. Prognoose jälgides ei ole ka näha, et olukord lähitulevikus paremaks muutuks, mistõttu otsustasime, et festival toimub 25.–27. augustil," sõnas Vihmann.

Ka kaaskorraldajad ja partnerid toetavad ürituse edasi lükkamist. Tartu abilinnapea Raimond Tamm sõnas, et sTARTUp Day üks suurimaid väärtuseid on kohapeal tekkiv õhkkond ja melu ning inimesed, kes seda loovad. „Lisaks sellele, et ärifestivali ajal Tartus toimuv kontaktide loomine on väga oluline osalejatele, on suurüritusel märkimisväärne positiivne mõju ka kohalikele teenindussektori ettevõtetele. Loodetavasti võimaldab suvel toimuv festival meil tuua Tartusse külalisi nii erinevatest Eestimaa nurkadest kui ka mitmetest välisriikidest,” selgitas Tamm.

Suvisel üritusel jääb püsima ka online-pool. „Hübriidüritused on uus trend, mistõttu toimuvad tulevikus paljud üritused nii füüsiliselt kui ka online’is,” tõdes Vihmann. „Muidugi tuleb meil arvestada, et ka augustis võivad piirangud mingil määral kehtida, kuid juba võimalus korraldada üritust osaliselt välitingimustes annab vabadust juurde. Me pole varem suurt suvefestivali korraldanud, aga nüüd on jälle laual kõik aastate jooksul kogunenud unistused ja ideed, mis talvise ürituse puhul polnud teostatavad.”

...

Ole kursis Eesti start-up'ide uudistega - telli foundME iganädalane uudiskiri SIIT!

Indrek Kald
foundME.io toimetaja
Telefon: +372 511 1112
Rain Jüristo
foundME.io reklaamimüügi projektijuht
Telefon: +372 5182875
AS Äripäev
Vana-Lõuna 39/1, 19094 Tallinn
Telefon: +372 667 0111