Jaga:
Autor: Signe Sillasoo • 10. veebruar 2021
Jaga:

Tartu teaduspargi mänguinkubaator lennutab Ameerikasse ja Aasiasse

Foto: Andriy Popov/Scanpix
Tartu teaduspargi mänguinkubaatori uus programm, mänguarendusega seotud ettevõtetele suunatud "Be Big" eesmärk on toetada ettevõtteid rahvusvahelisele turule jõudmisel - meeskonnad valmistatakse ette Põhja-Ameerika ja Kagu-Aasia turgudele sisenemiseks.

„Kui eelmise aasta viimases kvartalis kutsusime koos Tartu Loomemajanduskeskusega inkubatsiooniprogrammi päris algusjärgus olevaid meeskondi, siis sel korral on rõhk juba tegutsevatel ettevõtetel,” täpsustas Tartu Teaduspargi äriinkubaatori juht Hanna-Liis Remmelg.

Uue mänguarendusega seotud ettevõtetele suunatud arendusprogrammi eesmärk on toetada neid rahvusvahelisele turule jõudmisel. Koostöös Baltic Explorers projekti partneritega Soomest, Rootsist ja Lätist ning kohalike valdkondlike ekspertidega valmistatakse tiimid ette Põhja-Ameerika ja Kagu-Aasia turgudele sisenemiseks.

Osalejaks on oodatud tiimid, kes on kas hiljuti välja andnud või lähikuudel avaldamas uut mängu. „Be Big” programmi raames toimuvad erinevad koolitused ja mentorkohtumised. Tugevamad tiimid saavad osaleda ühisdelegatsioonides rahvusvahelistel messidel.

Osalejad kohtuvad esimest korda 25.-28. märtsil toimuval ühisel arendusnädalavahetusel, mis toimub online-formaadis. „Be Big” programmi saab kandideerida kuni 20. veebruarini.

Seotud lood
Virtuaalidentiteeti loov Eesti idufirma sai 1,2 miljoni suuruse rahasüsti

Tartu Teaduspark on juba kolm aastat erinevate programmide raames kohalikke mänguarendajaid toetanud. Eelmisel aastal edukalt avaldatud arvutimäng „Death and Taxes” on alguse saanud ja kasvanud Tartu Teaduspargi esimesest mänguinkubaatori lennust. Inkubaatori vilistlaste seas on ka eestikeelse sisuga hariduslike mängude platvormi arendav ALPA Kids, kes kasvas 2020. aastal 400%, ja hiljuti turule jõudnud Futuclass, kelle loodud mäng õpetab virtuaalreaalsuses põhikooli keemiat.

Uus programm viiakse läbi Baltic Explorers projekti toel. Projekti eesmärgiks on toetada mängutööstuse arengut Kesk-Läänemere regioonis, selle läbiviimist rahastab EL INTERREG Kesk-Läänemere programm.

...

Ole kursis Eesti start-up'ide uudistega - telli foundME iganädalane uudiskiri SIIT!

Indrek Kald
foundME.io toimetaja
Telefon: +372 511 1112
Rain Jüristo
foundME.io reklaamimüügi projektijuht
Telefon: +372 5182875
AS Äripäev
Vana-Lõuna 39/1, 19094 Tallinn
Telefon: +372 667 0111