Jaga:
Autor: foundME • 15. veebruar 2021
Jaga:

Riik investeerib rohepöörde ja vaimse tervise edulugudesse

Kliimastreik Saksamaal.
Foto: Imago Images/Scanpix
Accelerate Estonia programmi selle aasta fookus on kliima ja vaimse tervisega seotud probleemidele äriliste lahenduste leidmisel.

Eesti ettevõtlus- ja infotehnoloogiaministri Andres Suti sõnul on Accelerate Estonia eesmärk muuta keerukad ühiskondlikud probleemid Eesti ettevõtetele uuteks ärivõimalusteks, mis looksid väärtust nii Eestis kui rahvusvaheliselt.

Accelerate Estonia programmi juhi Mikk Vainiku sõnul on selle aasta fookusteemadeks vaimne tervis ja rohepööre, kuid programmi uks on lahti julgetele ideedele ka teistest valdkondadest.

„Accelerate Estonia liidab kokku nii avaliku kui ka erasektori, et üheskoos arendada välja ettevõtlus- ja seadusandlik keskkond, mis soosib innovatsiooni ning aitab efektiivsemalt luua uusi ärimudeleid, tooteid ja teenuseid,“ selgitas Sutt ning lisas, et Eesti riik investeerib programmi nelja aasta jooksul kuni 4 miljonit eurot. Eesmärk on, et ideedest kasvaksid välja Eesti järgmised rahvusvahelised edulood, millel oleks pikaajaline ühiskondlik ja majanduslik väärtus.

„Kuigi möödunud aasta on toonud ühiskonnas vaimse tervise küsimused eriti tugevalt fookusesse, vajab Eesti sarnaselt paljudele teistele riikidele juba pikemat aega lahendusi, mis aitaks meil nii ennetada kui ka lahendada vaimse tervise probleeme. Küsimus on selles, kuidas seejuures luua uusi võimalusi erasektorile,“ selgitas Vainik ja lisas, et samal ajal on vaja ka rohepöördesse panustavaid lahendusi, mis aitaksid hoida keskkonda, täita kliima-eesmärke ning jätkusuutlikult majandada.

„Esmalt ootame ambitsioonikaid ideid, millel on potentsiaal tuua pöördelisi muutusi. Parimaid neist hakkame koos testima ning valideerima. Selleks on programmi poolt ette nähtud nii esmane finantseering kui ka avaliku sektori toimingutega seotud tugi," selgitas Vainik. Äriideede kriteeriumiks on, et neil oleks ekspordipotentsiaal.

...

Ole kursis Eesti start-up'ide uudistega - telli foundME iganädalane uudiskiri SIIT!

Indrek Kald
foundME.io toimetaja
Telefon: +372 511 1112
Rain Jüristo
foundME.io reklaamimüügi projektijuht
Telefon: +372 5182875
AS Äripäev
Vana-Lõuna 39/1, 19094 Tallinn
Telefon: +372 667 0111