Jaga:
Autor: Signe Sillasoo • 17. märts 2021
Jaga:

Eestlaste meditatsiooniäpp jõuab miljardi inimeseni

Foto: Pexel
Eesti tehnoloogiaettevõte Synctuition ja suhtlusplatvorm Rakuten Viber alustasid koostööd, mille eesmärk on parandada inimeste vaimset heaolu, une- ja elukvaliteeti, positiivset ellusuhtumist ja langetada stressitaset. Koostöö viib Synctuitioni tehnoloogia koos Eestimaa loodushelidega miljardi inimeseni.

Viber, mis on 2010. aastal loodud krüpteeritud suhtlusplatvorm, millega saab saata sõnumeid, helistada ning olla alati pere ja sõpradega ühenduses, integreerib oma platvormile Synctuition’i suhtlusroboti, mis annab nõuandeid vaimse heaolu tõstmiseks. Ühtlasi saavad Viberi kasutajad osalise tasuta ligipääsu Eesti mediteerimisäpi Synctuition sisule, mis põhineb tuhandetel 3D-helisalvestistel. Neist suur osa on salvestatud Eesti looduses.

2014. aastal omandati Viber Jaapani tehnoloogiagigandi Rakuten poolt. Rakuten Viberil on üle maailma 1,1 miljardit kasutajat.

Synctuition’i kaasasutaja Allan Eesmaa näeb koostööd enneolematu võimalusena ulatada inimestele abikäsi vaimselt keerulise pandeemia ajal. “Ühest küljest on pandeemia rünnanud inimeste füüsilist tervist, kuid olgem ausad, samamoodi negatiivselt on sotsiaalne distantseerumine mõjunud ka vaimsele tervisele," sõnas ta.

Seotud lood
Eestlaste meditatsiooniäpp muutis endise Google’i asepresidendi elu

"Ükski Eesti ettevõte pole varem saanud ligipääsu nii suurele tarbijate hulgale. Tahame seda võimalust kasutada vähendamaks stressi negatiivseid mõjusid ja parandada inimeste enesehinnangut,” rääkis Eesmaa.

Rakuten Viberi äriarendusjuht Anna Znamenskaya näeb partnerluses võimalust kasvatada Viberi positiivset globaalset mõju. “Me väga tahame, et meie kasutajad oleksid rõõmsad ja terved ning tunneksid end vaimselt hästi. Koostöö Synctuitioniga on loomulik valik. Tegemist on auhinnatud äpiga, mis ühendab teaduse ja tehnoloogia, et võimaldada ligipääs elu muutvatele kogemustele. Oleme märganud, et sellest Eesti ettevõttest võib kujuneda rahvusvaheline innovatsiooniliider vaimse tervise valdkonnas. Hea meelega aitame kaasa, et uudne Eesti vaimse tervise tehnoloogia jõuaks massidesse,” rääkis ta.

Eesti tehnoloogiaettevõte Synctuition pakub lõõgastuskogemuse platvormi. Selleks kasutatakse 3D-helimaastikke, mis on salvestatud rohkem kui 2000 kohas üle planeedi. Helimaastikud tekitavad lõõgastava efekti tänu ASMR (autonoomne sensoorne meridiaanivastus) kogemusele. See langetab pulssi ning tekitab nahal kõditunnet, mis liigub pealaest jalataldadeni.

Synctuitioni platvormi arendustöö kestis kümme aastat. Arendustöösse panustasid sajad muusikud üle Eesti ning oma valdkonna eksperdid, kelle sekka kuuluvad nii neuroteadlased, psühholoogid, vaimse tervise eksperdid kui heliinsenerid.

Ameerika Ühendriikides kuulub Synctuition kolme populaarsema mediteerimisäpi hulka, mis on allalaetud rohkem kui nelja miljoni kasutaja poolt. Lisaks on Synctuition võitnud mitmeid rahvusvahelisi auhindu, sealhulgas maailma IT-auhindade jagamisel esikoha tervisetehnoloogia toodete alal. 2019. aastal valis Google Synctuitioni kümne maailma kõige kiiremini kasvava idufirma hulka.

...

Ole kursis Eesti start-up'ide uudistega - telli foundME iganädalane uudiskiri SIIT!

Indrek Kald
foundME.io toimetaja
Telefon: +372 511 1112
Rain Jüristo
foundME.io reklaamimüügi projektijuht
Telefon: +372 5182875
AS Äripäev
Vana-Lõuna 39/1, 19094 Tallinn
Telefon: +372 667 0111