Jaga:
Autor: Signe Sillasoo • 7. aprill 2021
Jaga:

Asutajaid ajavad tülli nii kitsikus kui miljonid

Pipedrive´i tootedirektor ja infoturbega tegeleva idufirma Alfred kaasasutaja Jaana Metsamaa (vasakul) ja õigusidu Avokaado asutaja Mariana Hagström.
Foto: Erakogu
Iduettevõtlusele keskenduva saate „Ükssarvikute kasvulava“ seekordses saates tuleb juttu n-ö vundamendi paika saamisest ehk sellest, miks tasub ettevõtet luues esimestel päevadel asutajate leping sõlmida, kuidas jagada optsioone ning milliseid dokumente investorid idufirmadelt raha kaasates ootavad.

Lisaks tuleb juttu sellest, kas ja milliseid muutuseid vajaks idufirma asutajate sõnul Eesti õigussüsteem, millised olukorrad tekitavad asutajate vahel kõige enam pingeid, mida tähendab idufirmas n-ö juriiliselt korras majapidamine, kust maalt läheb dokumentide vormistamise mõistlikkuse piir ning millised on õigusküsimustes olnud saatekülaliste endi kõige suuremad väljakutsed.

Indrek Kald
foundME.io toimetaja
Telefon: +372 511 1112
Rain Jüristo
foundME.io reklaamimüügi projektijuht
Telefon: +372 5182875
AS Äripäev
Vana-Lõuna 39/1, 19094 Tallinn
Telefon: +372 667 0111