Jaga:
Autor: foundME • 7. aprill 2021
Jaga:

Idufirma paneb Balti riikide hooned raha teenima

Foto: Meeli Küttim
Idufirma Fusebox alustas Baltikumis koostööd ettevõttega Pristis, mis pakub hoonete tehnosüsteemide hooldust ja automaatika- ning nõrkvoolusüsteemide ehitust. Koostöö eesmärgiks on pakkuda äriklientidele võimalust teenida lisatulu läbi virtuaalse elektrijaama süsteemi.

„Fuseboxi virtuaalse elektrijaama süsteemist saavad kasu elektri suurtarbijad aga ka väiksemad hooned, kus on kasutusel kaasaegne juhtimisautomaatika," sõnas Õng. "Seeläbi võidavad hoonete omanikud, nende rentnikud ning kaasneb üldine positiivne sotsiaalmajanduslik efekt.“ ütles Õng.

Pristis ja Fusebox alustasid koostööd kõikides Balti riikides, pakkudes äriklientidele võimalust teenida täiendavat tulu ning säästu läbi elektritarbimise targa juhtimise.

Seotud lood
Fermi Energia tahab tuumajaama jaoks miljoni kaasata. Iduettevõtjad panevad ka õla alla

Tegemist on lahendusega, mis võimaldab tarbijatel panustada elektrisüsteemi turvalisusesse, sõnas Fusebox juhatuse esimees Tarvo Õng. Vastutasuks saavad tarbijad tulu ja säästu ning vähendavad ökoloogilist jalajälge.

“Tegemist on lahendusega, mis on eelnevalt turul eksisteerinud, kuid nüüd jõudnud küpsuse faasi. See võimaldab hoonete juhtautomaatika reguleerimise kaudu panna hooned teenima raha. Lisaks vähendatakse CO2 emissiooni ja seda olematu rahalise investeeringuga," lausus Pristise juhatuse esimees Indrek Tennokese ja lisas, et iga suurem hoone võiks seda teha.

Fuseboxi virtuaalses elektrijaamas osalev keskmise suurusega kontorihoone aitab vähendada CO2 emissiooni 45 t võrra aastas, mis võrdub 25 sõiduauto aastase CO2 emissiooni kogusega.

Fuseboxi virtuaalset elektrijaama kasutavad Rimi, Coop, Kawe, Balbiino, Premia, Estonian Cell, Stora Enso, Kaamos ja Tallinna linn.

...

Ole kursis Eesti start-up'ide uudistega - telli foundME iganädalane uudiskiri SIIT!

Indrek Kald
foundME.io toimetaja
Telefon: +372 511 1112
Rain Jüristo
foundME.io reklaamimüügi projektijuht
Telefon: +372 5182875
AS Äripäev
Vana-Lõuna 39/1, 19094 Tallinn
Telefon: +372 667 0111