Jaga:
Autor: foundME • 19. aprill 2021
Jaga:

Idufirma Cachet alustab tööd kindlustusmaaklerina

Cachet’ tegevjuht ja kaasasutaja Hedi Mardisoo.
Foto: Erlend Staub
Platvormimajandusele finantsteenuseid pakkuv idufirma Cachet, mille asutajateks on Hedi Mardisoo ja Kalle Palling, sai kindlustusmaakleri litsentsi. Eesti sõidujagamisplatvormide autojuhtide jaoks laieneb Cachet’ kindlustuspakkumiste valik, ettevõtte jaoks avaneb võimalus pakkuda maaklerteenust üle Euroopa.

2019. aastal tegevust alustanud Cachet soovib tänavu oma klientide hulka Eestis kahekordistada. Lisaks Eestile Lätis ja Poolas tegutseva ettevõtte jaoks avab üle-euroopaline maaklerilitsents võimalusi rahvusvahelist äri kasvatada ning laiendada teenust seniselt liiklus- ja kaskokindlustuselt mikromobiilsuse ja õnnetusjuhtumi kindlustuse valdkondadesse. Cachet’ sihikul on hetkel Suurbritannia ja Põhjamaade turud.

Seotud lood
Cachet kaasas 1,1 miljonit eurot

“Möödunud aasta jooksul on platvormitöö tähtsus kasvanud. Samal ajal on hoogu juurde saanud vaidlused seda tüüpi töö jätkusuutlikkuse ümber. Selleks, et platvormimajandus muutuks paremaks ja jätkusuutlikumaks, peame looma teenuseid, mis lähtuksid platvormitöötajate vajadustest," sõnas Cachet’ tegevjuht ja kaasasutaja Hedi Mardisoo.

"Äpitaksojuhtide tegelikku sõidukoormust arvestav kindlustus, mida Eestis on kasutanud rohkem kui kolmandik Bolti, Uberi ja Yandex Go juhtidest, aitab neil keskmiselt poole kindlustuskuludest kokku hoida, aga ka oma tööajast selgemat ülevaadet saada,” lisas Mardisoo.

Kindlustusmaakleri litsents võimaldabki nüüd Cachet’l teha klientidele võrdlevaid kindlustuspakkumisi erinevatelt kindlustusandjatelt. Nii äpitaksode juhtide kui tavaklientide jaoks kasvab võimalus leida endale sobiva hinnaga liiklus- ja kaskokindlustus.

Siiani kindlustusvahendajana ühe kindlustuse, BTA pakkumisi vahendanud Cachet alustab maaklerina koostööd veel viie Eesti kindlustusandjaga – PZU, Seesam, Ergo, Gjendsidige ja Salva Kindlustus.

Mardisoo sõnul ongi Cachet’ eesmärk anda töötajatele tänases platvormimajanduse ökosüsteemis õiglasem ja kesksem roll. “Üks platvormitöö suuri eeliseid töötajate jaoks on iseseisvus ja sõltumatus. Teenused, mis toovad töötaja andmed kokku üle platvormide ja annavad töötajatele rohkem isemääramisõigust, nagu Cachet’ puhul võimalus kujundada oma liikluskäitumisega kindlustuspoliisi hinda või tasuda ainult sõidetud tundide eest, suurendavad töötajate rahulolu ja vähendavad üksikute platvormide kontrolli,” ütles Mardisoo.

...

Ole kursis Eesti start-up'ide uudistega - telli foundME iganädalane uudiskiri SIIT!

Indrek Kald
foundME.io toimetaja
Telefon: +372 511 1112
Rain Jüristo
foundME.io reklaamimüügi projektijuht
Telefon: +372 5182875
AS Äripäev
Vana-Lõuna 39/1, 19094 Tallinn
Telefon: +372 667 0111