Jaga:
Autor: Signe Sillasoo • 8. märts 2021
Jaga:

Idufirma DriveX siseneb uue koostööpartneriga välisturule

DriveX asutaja ning tegevjuht Rauno Sigur.
Foto: DriveX
Eesti tehnoloogiafirma DriveX sõidukite tuvastusrobot, mille abil saab sõidukit pildistada ning automaatselt tuvastada, võeti kasutusele ettevõttes BTA kindlustus, mis kuulub Kesk- ja Ida-Euroopa kindlustusgruppi Vienna Insurance Group. See samm aitab ettevõttel laieneda ka välisturule.

„Maailmas ning eriti meie regioonis on olnud pikka aega mure, kuidas kindlustusfirma saaks usaldusväärse ülevaate, millisele autole ostetakse kaskopoliisi. Tarbijaid on senini suunatud sõidukit ette näitama või lugema juhendeid, kuidas autot pildistada. Tegelik elu aga on näidanud, et vanade protsessidega kaasneb frustratsioon, ajakulu ja manuaalne töö. Õnneks on käes digitaalne ajastu koos automaatse, usaldusväärse ja kasutajasõbraliku tehnoloogiaga,“ ütles Rauno Sigur, DriveX asutaja ning tegevjuht.

Siguri sõnul on koostöö Vienna Insurance Groupiga (VIG), mis tegutseb enam kui 30 riigis ja millel on üle maailma 22 miljonit klienti, küll algusfaasis, kuid sel kuul laienetakse ka esimesele välisturule, kus mahud on Eestist kordades suuremad. Millisele välisturule, seda Sigur hetkel veel ei avalikustanud. Uutele turgudele sisenemine annab aga tema sõnul head sisendi tootearenduseks.

„Tean omast käest, mida tähendab liiklusõnnetus ja kahjukäsitluse protsess. Ilmselt ei ole see kellelegi kuigi meeldiv kogemus. Ka siin valdkonnas on meil peatselt palju põnevaid uudiseid tulemas,“ lubas Sigur ja avalikustas põgusalt, et ettevõtte toodet hakatakse kasutama ka kahjukäsitluses.

"Kui on toimunud liiklusõnnetus, saab raporteerida DriveXi abil oma kindlustusfirmasse," sõnas Sigur. Ligikaudu 50% kahjudest saab tema sõnul hinnata ära digitaalselt, mistõttu inimesed ei pea enam sõitma väiksemate vigastuste korral autot ette näitama.

BTA Kindlustuse Eesti filiaali juhataja Hiljar Kõivu sõnul on koostöö DriveX’iga järjekordne samm edasi kindlustusprotsesside digitaliseerimises, mis aitab saavutada konkurentsieelist. „DriveXi uuenduslikkus on reaalajas toimuv pildianalüüs – millise sõidukiga on tegemist ning kas pildi kvaliteet vastab nõuetele. Põnev on ka asjaolu, et rakendus annab tagasisidet, mida kasutaja võiks teisiti teha, et pildid õnnestuksid,“ rääkis Kõiv. BTA Kindlustusel on Baltikumis üle 490 000 kliendi.

DriveX Technologies on 2019. aastal loodud tehnoloogiaettevõte, mille asutajateks on Rauno Sigur, Kentti Koppel ja Valter Läll. 2020. aasta lõpus nimekatelt äriinglitelt raha kaasanud ettevõte teeb koostööd juba mitmete firmadega kindlustusvaldkonnast, nendeks on näiteks ERGO, Gjensidige ja Carglass.

...

Ole kursis Eesti start-up'ide uudistega - telli foundME iganädalane uudiskiri SIIT!

Indrek Kald
foundME.io toimetaja
Telefon: +372 511 1112
Rain Jüristo
foundME.io reklaamimüügi projektijuht
Telefon: +372 5182875
AS Äripäev
Vana-Lõuna 39/1, 19094 Tallinn
Telefon: +372 667 0111