Jaga:
Autor: Signe Sillasoo • 22. aprill 2021
Jaga:

Eesti idud jahivad Euroopa parima tiitlit

Idufirma Rendin meeskond.
Foto: Rendin
Turvalist digitaalset üürimisstandardit loov Eesti ettevõte Rendin, platvormimajandusele finantsteenuseid pakkuv Cachet, pikaajalise autorendi teenust pakkuv Planet42 ja kindlustusäpp Inzmo kandideerivad Euroopa parimate idufirmade konkursil The Europas Awards erinevates kategooriates parima ettevõtte auhinnale.

“Kinnisvaratehnoloogia kategooria tihedas konkurentsis esmavalikust edasi pääsemine on juba iseenesest meie jaoks suur võit, kuna sel aastal jahib auhinda väga suur hulk ettevõtteid,” kommenteeris Rendini tegevjuht Alain Aun. Finalistide hulgas on hetkeseisuga üheksa firmat, lisas ta.

“Iduettevõtlus on viimasel ajal olnud Eesti ühiskonna üks veduritest ja edulugudest lausa maailmatasemel. Aeg on ka näidanud, et meie kohalik kogukond on selle suhtes väga toetav,” avaldas Aun lootust, et just kaasmaalaste toetus võiks firma Euroopa tippude valimisel tippu viia.

Faktid

The Europas Awards on 2009. aastal loodud auhinnasari, mille eesmärk on premeerida Euroopa kõige edukamaid iduettevõtteid. Teiste seas on seal tiitleid võitnud Spotify, Transferwise, Soundcloud ja Pipedrive.

Rendin on loonud uudse üürimislahenduse, mis koondab ühte üürileandjatele mõeldud kindlustuse ja tagatisrahata üürimise võimaluse. Ettevõtte asutajate soov on usaldamatust tekitav tagatisraha nõudmise tava üüriturult välja süüa, pakkudes sellele asendust taskukohase ja suurema kaitsega kindlustuse näol.

Eestis on kinnisvaraturul tegutsetud üle aasta. Värskelt laieneti ka Poola, kus soovitakse kasvada veelgi suuremaks. Lähitulevikus on juba plaanis ka teistele turgudele pürgimine. “Meie eesmärk on saada globaalselt uueks standardiks üüriturul tagatisraha asemel,” selgitas Aun.

Jagamismajanduse platvormide kasutajatele finantsteenuseid vahendav Cachet ja kindlusäpp Inzmo kandideerivad konkursil parima tiitlile kindlustustehnoloogia kategoorias, Planet42 jahib parima idu tiitlit sotsiaalse innovatsiooni kategoorias.

...

Ole kursis Eesti start-up'ide uudistega - telli foundME iganädalane uudiskiri SIIT!

Indrek Kald
foundME.io toimetaja
Telefon: +372 511 1112
Rain Jüristo
foundME.io reklaamimüügi projektijuht
Telefon: +372 5182875
AS Äripäev
Vana-Lõuna 39/1, 19094 Tallinn
Telefon: +372 667 0111