Jaga:
Autor: Rivo Sarapik • 14. jaanuar 2022
Jaga:

Investor: püüan saada investoriks firmadele, mis mu raha ei taha ega vaja

Startup Wise Guys partnerid Dag Ainsoo (vasakul) ja Herty Tammo räägivad saates "Riskiraha", et edukate tehnoloogiaettevõtete asutajad on erilist tüüpi inimesed. Ettevõtjaid on ühiskonnas vähe, aga edukaid tehnoloogiaettevõtjaid veel vähem. Saates rääkisid nad, kuidas edukad ideed üles leida.
Foto: Startup Wise Guys
Eestis tegutsevaid riskikapitaliettevõtteid tutvustava saatesarja "Riskiraha" seekordses osas on külas Eesti esimese idufirmade kiirendi Startup Wise Guys partnerid Dag Ainsoo ja Herty Tammo. Nendega tuli juttu sellest, miks eduka tehnoloogiafirma kasvatamine on üks raskemaid asju üldse ning miks tugevaimad firmad investori raha ei vaja ega taha.

Startup Wise Guys asutati kümme aastat tagasi ning selle aja jooksul on see investeerinud 250sse ettevõttesse. Portfooliosse kuuluvad näiteks Comodule, SportID ehk tänane Stebby, Skeleton, Katana, Montonio, Bolt ja teised. Tehtud on ka mitu exit´it ehk ära müüdud mitu ettevõtet, neist tuntuim VitalFields, mille ostis USA keemiahiid Monsanto 2016. aastal.

Indrek Kald
foundME.io toimetaja
Telefon: +372 511 1112
Rain Jüristo
foundME.io reklaamimüügi projektijuht
Telefon: +372 5182875
AS Äripäev
Vana-Lõuna 39/1, 19094 Tallinn
Telefon: +372 667 0111