Jaga:
Autor: Johanna Adojaan • 7. märts 2022
Jaga:

Võluvalk, mis soovib lehmadele head lesimist ja päästab piimatööstuse

Idufirma ProProtein kaasasutaja ja tegevjuht Kaisa Orgusaar.
Foto: Johanna Adojaan
Noor Eesti toidutehnoloog töötab tehnoloogia kallal, mis võimaldab tehases kasvatada piimavalku - seda üht asja, mille pärast inimesed piima joovad, ent mida viimases leidub tegelikult vaid kolm protsenti ning mille tööstuslik tootmine teeb kahju meie planeedile. Idufirma ProProteini välja töötatud valgupulbri vastu on huvi tundnud aga juba mitmed toidutööstuse hiiud.

Eestis on väga hea teha iduettevõtteid näiteks veebiarenduse valdkonnas, kõiksuguseid äppe, aga biotehnoloogia on siin veel lapsekingades, leidis idufirma ProProtein üks kaasasutajatest Kaisa Orgusaar, kes on hariduselt toidutehnoloog.

Indrek Kald
foundME.io toimetaja
Telefon: +372 511 1112
Rain Jüristo
foundME.io reklaamimüügi projektijuht
Telefon: +372 5182875
AS Äripäev
Vana-Lõuna 39/1, 19094 Tallinn
Telefon: +372 667 0111