Jaga:
Autor: Rivo Sarapik • 11. märts 2022
Jaga:

Meil võiks olla veel rohkem ükssarvikuid kui praegu. On ainult üks väike takistus!

Naisasutajatesse investeerima hakkava riskifondi The Better Fund üks asutajaid Liina Laas leiab, et Eesti väärtuslike idufirmade pilt oleks hoopis teine, kui naisasutajate loodud ettevõtete kasvu ei piiraks kapitali kättesaadavus just varajases faasis. Tema fond hakkab seda kitsaskohta lahendama.
Foto: Erakogu
Kuigi naisasutajate rajatud iduettevõtted teevad kaks korda paremat tulemust kui näiteks ainult meeste rajatud firmad, kaasavad naised kordades vähem raha ja jääb kasutamata tohutu potentsiaal nii ühiskonnas kui ettevõtluses. Eestis väljendub see näiteks selles, et ükssarvikute poolest edukas riigis võiks veelgi rohkem väärt ettevõtteid tegutseda.

Selle kitsaskoha eemaldamisega võiks Eestis olla veelgi rohkem väga väärtuslikke ettevõtteid, ükssarvikuid, ja sellega hakkab tegelema nais- ja segatiimidega asutajatesse investeerima hakkav The Better Fund.

Tarmo Virki
foundME.io tegevtoimetaja
Telefon: +372 5644562
Rain Jüristo
foundME.io reklaamimüügi projektijuht
Telefon: +372 5182875
AS Äripäev
Vana-Lõuna 39/1, 19094 Tallinn
Telefon: +372 667 0111