Jaga:
Autor: foundME • 29. märts 2022
Jaga:

Eesti metsadel hakatakse droonidega silma peal hoidma

Hepta Airborne’i droon koos LiDAR seadmega tööpostil Aegviidus.
Foto: Hepta Airborne
Tehnoloogiaettevõte Hepta Airborne viis hiljuti koostöös Eesti Riigimetsa Majandamise Keskusega (RMK) läbi pilootprojekti, mille eesmärk oli katsetada metsaseiret droonide ja laserskaneerimise abil. Uudne ja innovaatiline lähenemine võib tulevikus aidata kaasa Eesti metsade paremale majandamisele.

Aegviidu lähistel riigimetsas toimunud katsetuste käigus tehti mitu droonilendu eelnevalt väljavalitud männiku kohal. Pilootprojekti õnnestumise korral võidakse tulevikus hakata Eesti metsadest looma suuremal hulgal digitaalseid maastikumudeleid, aidates nõnda kaasa metsamajandamise detailsemaks planeerimiseks.

Tarmo Virki
foundME.io tegevtoimetaja
Telefon: +372 5644562
Rain Jüristo
foundME.io reklaamimüügi projektijuht
Telefon: +372 5182875
AS Äripäev
Vana-Lõuna 39/1, 19094 Tallinn
Telefon: +372 667 0111