Jaga:
Autor: Rivo Sarapik • 9. mai 2022
Jaga:

Riik avab idufirmadele rahakotirauad

Riik hakkab idufirmadesse taas otseinvesteeringuid tegema.
Foto: Pixabay
Värskes saates "Riskiraha" tuleb juttu sellest, miks riik taas läbi riikliku fondi SmartCap idufirmadesse otseinvesteeringuid tegema hakkab. SmartCap on seni olnud nurgakiviinvestor erafondides, nagu näiteks Tera Ventures ja Superangel, ning seeläbi investeerinud ka ükssarvikutesse, nagu Bolt ja Veriff.

Lisaks tuleb saates juttu sellest, millistele fondijuhtidele annab SmartCap riikliku raha investeerida, millised valdkonnad on hetkel huvitavad ja paljutõotavad, miks üldse riiklikult peab riskikapitaliturul tühimikke täitma ja kas Eestisse luuakse nn ükssarvikfond ehk vähemalt miljardi euro suurune investeerimisfond. Saates on külas SmartCapi juhatuse liikmed Sille Pettai ja Mari Vavulski.

Indrek Kald
foundME.io toimetaja
Telefon: +372 511 1112
Rain Jüristo
foundME.io reklaamimüügi projektijuht
Telefon: +372 5182875
AS Äripäev
Vana-Lõuna 39/1, 19094 Tallinn
Telefon: +372 667 0111