Jaga:
Autor: Anu Lill • 19. juuli 2022
Jaga:

Investorite investeerimisnipp: väga tugev asutaja tõmbab järjest jäneseid kübarast välja

Tuntud iduinvestori Madis Müüri (vasakul) sõnul tuleb väga häid investeeringuid aastas ette paar-kolm. Ettevõtja ja investori Kristjan Raude (paremal) sõnul on idufirmadesse investeerimise rusikareegel selline: plaanitud summast investeeri ettevõttesse alguses 50% ja ülejäänu jäta järgmiste voorude tarbeks.
Foto: Liis Treimann
Teiste iduinvestorite edulugudest näib, nagu oleks kõrge tootluse teenimine idusektoris lihtne, kuid tegelikult tuleb arvestada sellega, et 100% oma rahast ilma jäämine on samuti vägagi tõenäoline, rääkis ettevõtja ja iduinvestor Kristjan Raude.

Edulood varajases arengufaasis ettevõtetesse investeerimisel ahvatlevad paljusid uusi investoreid samuti idude poole vaatama ja tekitab motivatsiooni oma raha just start-up’ide turule viia. Enne alustamist on Raude sõnul vaja enda jaoks läbi mõelda põhjused, miks seda teha. Häid põhjuseid on tema sõnul palju. Näiteks oma senise portfelli hajutamine.

Indrek Kald
foundME.io toimetaja
Telefon: +372 511 1112
Rain Jüristo
foundME.io reklaamimüügi projektijuht
Telefon: +372 5182875
AS Äripäev
Vana-Lõuna 39/1, 19094 Tallinn
Telefon: +372 667 0111