Jaga:
Autor: Signe Sillasoo • 22. september 2022
Jaga:

Uus innovatsioonikeskus veab järgmist digihüpet

EIT Digitali eesmärk on välja arendada Euroopa jaoks olulistes valdkondades teadus- ja innovatsioonimahukaid tehnoloogiaid, teenuseid ning toetada kasvuettevõtteid. Pildil EIT Digitali nõukogu esimees on Linnar Viik.
Foto: Harry Tiits
Eile avas Tallinnas esinduse Euroopa mõjukaim digivaldkonna arendus- ja innovatsiooniklaster EIT Digital. Kui veel kümme aastat tagasi see mudel Eesti teadus- ja ettevõtlus maastikule ei sobinud, siis nüüd on EIT Digitali nõukogu esimehe ja Eesti digivaldkonna visionääri Linnar Viigi sõnul pinnas selleks soodne.

Linnar Viigi sõnul polnud ligi kümme aastat tagasi, kui EIT Digital loodi, nende mudel veel Eesti teadlastele sobiv ning ka Eesti startup-maastik polnud välja kujunenud. “Nüüd näeme, et Eesti ettevõtted, teadus-arenduskeskused ja ülikoolid otsivad lisaks publitseeritud teadusartiklitele või grantide edukale kasutamisele ühiskonnas laiemat mõju ja väljundit,” lisas Viik.

Tarmo Virki
foundME.io tegevtoimetaja
Telefon: +372 5644562
Rain Jüristo
foundME.io reklaamimüügi projektijuht
Telefon: +372 5182875
AS Äripäev
Vana-Lõuna 39/1, 19094 Tallinn
Telefon: +372 667 0111