Jaga:
Autor: Johanna Adojaan • 14. november 2022
Jaga:

Bolti spetsialist: kiivrid pole vajalikud ja parkimiskohtadest saavad haljasalad

Bolti litsentseerimise juht Welmoed Neijmeijer.
Foto: Sandra Süsi
Kui autod on meid ümbritsenud juba üle 100 aasta, siis elektrilised tõukerattad on tänavatel olnud vaid ligi viis aastat. Tõuksiregulatsioonid kütavad Eestis kirgi, olgugi et see kultuur, ühes rattakultuuriga, pole veel saanud väljagi areneda.

Hiljuti avaldas arvamust Tallinna abilinnapea Tanel Kiik, teatades, et kiivrist võiks saada norm ning piirkiiruseid tõuksiga sõites veelgi langetada. Bolti litsentseerimise juhi Welmoed Neijmeijeri selles nii veendunud ei ole. “Me ei ole veel suutnud leida veenvaid tõendeid, mis näitaksid, et kiivritel on väga suur mõju,” teatas ta. Neijmerijer ei arva, et kiivrid tõukeratastega sõites vajalikud on – aga see on inimese enda valik, toonitas ta.

Indrek Kald
foundME.io toimetaja
Telefon: +372 511 1112
Rain Jüristo
foundME.io reklaamimüügi projektijuht
Telefon: +372 5182875
AS Äripäev
Vana-Lõuna 39/1, 19094 Tallinn
Telefon: +372 667 0111