Jaga:
Autor: Signe Sillasoo • 12. detsember 2022
Jaga:

Eestisse rajatav taimse piima tehas sai investoritelt kopsaka rahasüsti

Kodumaise kaerajoogitootja Yook tegevjuhi Katre Kõvaski (vasakul) sõnul tekitab rajatav kaerajoogi tootmisüksus võrreldes tavapiima tootmisega kuni 80% vähem kasvuhoonegaase, vajab kuni 60% vähem energiat ja kulutab kuni 20 korda vähem vett. Pildil ka Eesti Toiduainetööstuse Liidu juhataja Sirje Potisepp.
Foto: Erlend Staub
Coop Pank sõlmis hiljuti lepingu kodumaise kaerajoogitootjaga Yook, et finantseerida Eestisse Baltikumi esimese kaerajoogi tehase rajamist. Türile loodavale tehasele pandi nurgakivi novembris ning plaanide järgi valmib tehas järgmisel sügisel.

Kaerajooki tootva ettevõtte Yook tegevjuhi Katre Kõvaski sõnul tarbivad eestlased piima asemel üha rohkem taimseid alternatiive. Seda tehakse nii tervislikel põhjustel kui ka maitse-eelistuste pärast ning üha enam ka keskkonna seisukohast.

Tarmo Virki
foundME.io tegevtoimetaja
Telefon: +372 5644562
Rain Jüristo
foundME.io reklaamimüügi projektijuht
Telefon: +372 5182875
AS Äripäev
Vana-Lõuna 39/1, 19094 Tallinn
Telefon: +372 667 0111