Jaga:
Autorid: Kristel Härma, Kristjan Pruul • 15. detsember 2022
Jaga:

Sixfoldi kaasasutaja: see teekond oli pöörane

Sixfoldi Eesti asutajad müüvad tehingu käigus oma osaluse USA börsifirmale Trimble. Pildil Sixfoldi kaasasutaja Tõnu Runnel.
Foto: Meeli Küttim
Teisipäeval teatas USA tööstustehnoloogia ettevõte Trimble, et omandab eestlaste asutatud Sixfoldiga koostööd tegeva transpordihalduse tarkvaraplatvormi Transporeon pea kahe miljardi euro suuruses tehingus. Sixfoldi kaasasutaja Tõnu Runnel ütles, et asutajate jaoks tähendab see vabadust.

"Väga huvitav teekond on olnud," tõdes Runnel ning meenutas, kuidas nad lükkasid kunagi tagasi miljoniinvesteeringu ja panid kinni oma idufirma Palleter. Sulgemisest kirjutatud blogipostitus läks kulutulena liikvele ning selle peale tulnud ulmelistest pakkumistest lõid nad käed Transporeoni omandanud erakapitaliga.

Tarmo Virki
foundME.io tegevtoimetaja
Telefon: +372 5644562
Rain Jüristo
foundME.io reklaamimüügi projektijuht
Telefon: +372 5182875
AS Äripäev
Vana-Lõuna 39/1, 19094 Tallinn
Telefon: +372 667 0111