Jaga:
Autor: foundME • 15. detsember 2022
Jaga:

Uus seadus: absurdsed juhtumid kodukontoris saavad nüüd lahenduse

Grant Thornton Balticu õigusnõustaja Merli Kesküla.
Foto: Grant Thornton Baltic
Koroonaaeg hakkab kõige muu maailmas toimuva taustal unustuse hõlma vajuma, kuid kodukontor on tulnud, et jääda. Seda kinnitab 19. novembril 2022 jõustunud töötervishoiu ja tööohutuse seadus, mis paneb täpsemalt paika töötaja ja tööandja vastutuse kodukontori korraldamisel.

Klassikaline näide palmi all puhkavast töötajast, kes kokkulepitud tööajal arvutiklahve klõbistades õnnetult kookospähkliga vastu pead saab, on anekdootlik linnalegend, kuid praktikas tööandjale keeruline päris probleem – selline õnnetus kvalifitseeriti eelneva regulatsiooni kohaselt tööõnnetuseks. Uuendatud seadus paneb täpsemalt paika kaugtöö korraldamise reeglid, mis absurdseid tööõnnetusi praktikas vältima peaks.

Indrek Kald
foundME.io toimetaja
Telefon: +372 511 1112
Rain Jüristo
foundME.io reklaamimüügi projektijuht
Telefon: +372 5182875
AS Äripäev
Vana-Lõuna 39/1, 19094 Tallinn
Telefon: +372 667 0111