Jaga:
Autor: Hando Sinisalu • 5. jaanuar 2023
Jaga:

Tööõiguse muudatused: kui tahad lõbustusi, tule kontorisse

Raamatupidamisbüroo Robby&Bobby juht Krista Teearu rääkis Äripäeva raadio hommikuprogrammis alanud aasta olulisematest muudatustest raamatupidamise ja tööõiguse küsimustes.
Foto: Raul Mee
Tööõiguses on sel aastal toimunud päris palju muudatusi ning olulisemad neist puudutavad kaugtöö reguleerimist. “Legaliseeriti see, mis oli paari viimase aastaga praktikaks kujunenud,” rääkis hommikuprogrammis raamatupidamisbüroo Robby&Bobby juht Krista Teearu.

“Töötajal ei ole õigust nõuda kaugtööle minekut, see toimib kokkuleppel. Samamoodi on töökoha sisustusega – kui kontoris on töökoht sisustatud, ei ole tööandja kohustatud veel teist täistöökohta sisustama,” kirjeldas Teearu muudatusi. Sisuliselt on kaugtöö puhul paika pandud tööandja vastutuse ulatus.

Tarmo Virki
foundME.io tegevtoimetaja
Telefon: +372 5644562
Rain Jüristo
foundME.io reklaamimüügi projektijuht
Telefon: +372 5182875
AS Äripäev
Vana-Lõuna 39/1, 19094 Tallinn
Telefon: +372 667 0111