Jaga:
Autor: Eliisa Matsalu • 16. november 2022
Jaga:

Kullerite ja taksojuhtide keelenõude seadus ohustaks ka põgenike töökohti

Seaduseelnõuga tahetakse hakata ka digiplatvormi kaudu töötavatelt isikutelt nõudma B1 keeletaseme oskust. Wolti Baltikumi juhi Liis Ristal märkis, et Wolt tahab kaasa mõelda, kuidas nende platvormitööd tegevad inimesed saaksid elada Eestis täisväärtuslikku elu ja olla igati osa siinsest ühiskonnast.
Foto: Liis Treimann
Haridus- ja teadusminister Tõnis Lukase allkirjaga seaduseelnõu, mis nõuab ka kulleritelt ja taksojuhtidelt eesti keele oskust, raskendaks haavatavate ühiskonnagruppide rahateenimise võimalusi, leiab Bolti valitsussuhete juht Henri Arras. Nii Bolt kui Wolt plaanivad anda eelnõule omapoolse tagasiside.

„Näiteks Eestisse saabunud sõjapõgenikelt võib see võtta olulise võimaluse teenistuseks, nihutades koormuse riigi tugisüsteemidele,“ ütles Arras. Ta lisas, et eelnõu on veel värske ja Bolt alles analüüsib seda, et edastada sellele omapoolne tagasiside esmaspäevaks.

Indrek Kald
foundME.io toimetaja
Telefon: +372 511 1112
Rain Jüristo
foundME.io reklaamimüügi projektijuht
Telefon: +372 5182875
AS Äripäev
Vana-Lõuna 39/1, 19094 Tallinn
Telefon: +372 667 0111