Jaga:
Autor: Kristel Härma • 1. veebruar 2023
Jaga:

Vahistatud krüptomiljonärid peitsid raha 75 korterisse

Krüptoärimehi Ivan Turõginit ja Sergei Potapenkot saab praeguse seisuga hoida vahi all esimese kevadpäevani 20. märtsini, nagu taotles kohtult prokuratuur. Kohus otsustas, et piirangute alla jääb ka nende vara, mis tuleb Turõgini ja Potapenko süüdimõistmise korral loovutada USA-le.
Foto: Patrik Tamm
Kaheksa äripinda Tallinnas kohtumaja kõrval, kümme korterit hinnalises kortermajas Reidi tee kõrval, bitcoinid ja kolm Audit on vaid osa rahapesus kahtlustatavate krüptomiljonäride Turõgini ja Potapenko varast, millele kohus FBI nõudmisel novembris piirangud pani. Nüüd otsustati, et vara jääb edasi aresti alla.

Kui krüptoärimehed süüdi mõistetakse, tuleb neil see kõik USA-le loovutada. Kohus on varem otsustanud sedagi, et Turõginil ja Potapenkol tuleb püsida vahi all vähemalt kevadeni.

Tarmo Virki
foundME.io tegevtoimetaja
Telefon: +372 5644562
Rain Jüristo
foundME.io reklaamimüügi projektijuht
Telefon: +372 5182875
AS Äripäev
Vana-Lõuna 39/1, 19094 Tallinn
Telefon: +372 667 0111