Jaga:
Autor: foundME • 9. veebruar 2023
Jaga:

Alternatiivseid õlisid loov idufirma kaasas miljon eurot

ÄIO kaasasutaja Nemailla Bonturi.
Foto: Janek Toomikas
Puidu- ja põllumajandusjääkidest toiduaineid arendav biotehnoloogia iduettevõte ÄIO kaasas riskikapitalifondi Nordic Foodtech VC, EASi ja teiste partnerite kaudu miljon eurot, et toiduainetööstuses kasutatavad keskkonda kurnavad õlid välja vahetada.

Mullu jaanuaris TalTechi bioinseneride Petri-Jaan Lahtvee ja Nemailla Bonturi asutatud ettevõte ÄIO toodab põllumajanduse ja puidutööstuse jääkidest toidulauakõlbulikke rasvu ja õlisid. Ettevõtte eesmärk on muuta toiduainetööstus jätkusuutlikumaks ja vähendada loodusressursside raiskamist.

FoundME.io toetajad:
Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Kui oled juba tellija, siis logi sisse või vormista tellimus
Tarmo Virki
foundME.io tegevtoimetaja
Telefon: +372 5644562
Rain Jüristo
foundME.io reklaamimüügi projektijuht
Telefon: +372 5182875
AS Äripäev
Vana-Lõuna 39/1, 19094 Tallinn
Telefon: +372 667 0111