Jaga:
Autor: foundME • 9. detsember 2022
Jaga:

Eesti teadlased loovad tulevikutoidu jaoks ainulaadset lõhearoomi

Foto: Toidu- ja Fermentatsioonitehnoloogia Arenduskeskus
Toidu- ja Fermentatsioonitehnoloogia Arenduskeskus (TFTAK) pälvis tunnustatud rahvusvaheliselt fondilt veerand miljoni euro suuruse rahastuse, et luua maailmas ainulaadset ja autentset lõhearoomi, tänu millele saab toota jätkusuutlikke ja maitsvaid mereande taimsetest toorainetest.

TFTAKi valkude uurimise, lihaalternatiivide arenduse ja sensoorika meeskondade juhi Sirli Rosenvaldi sõnul alustavad nende keskuse teadlased Tallinnas Mustamäe teaduslaboris lõhearoomi uuringuid ja väljatöötamist just seetõttu, et kaasa aidata üha süveneva toidu- ja keskkonnakriisi lahendamisele. „Tööstuslik kalapüük ja vesiviljelus kurnavad liike, saastavad ja hävitavad olulisi elupaiku. Teadus peab toidukriisile appi tõttama selleks, et ökosüsteem säiliks ja inimesed saaksid söönuks,“ ütles Rosenvald.

Indrek Kald
foundME.io toimetaja
Telefon: +372 511 1112
Rain Jüristo
foundME.io reklaamimüügi projektijuht
Telefon: +372 5182875
AS Äripäev
Vana-Lõuna 39/1, 19094 Tallinn
Telefon: +372 667 0111