Jaga:
Autor: Rando Rannus • 25. jaanuar 2021
Jaga:

Rando Rannus: tahad eduka start-up'i investoriks? Kasuta Jürvetsoni soovitust

Rando Rannus.
Foto: Erakogu
Ingelinvestorina on võimalik alustada erinevates idufirma arengufaasides. Kuigi potentsiaalselt tulutoovaim on varajane faas, maksab alternatiivina kaaluda ka hilise faasi investeeringuid järelturu tehingute kaudu, kirjutab Rando Rannus (Siena Secondary Fund).

Herty Tammo artikkel Äripäevas andis väga hea ülevaate, millised valikud on investoril, kui ta soovib alustada suure riskiga, kuid potentsiaalselt kuulsusrikast varajase faasi ingelinvestori teekonda. Samas jättis see vastamata küsimusele, mida peaksid tegema investorid, kes on valmis edulugudesse investeerima, kuid mitte võtma varajase faasi riski, kus kaheksa start-up'i kümnest kukub suure tõenäosusega läbi. Vastus sellele on lihtne – tuleb keskenduda hilisema faasi edukate start-up'ide järelturu tehingutele.

Indrek Kald
foundME.io toimetaja
Telefon: +372 511 1112
Rain Jüristo
foundME.io reklaamimüügi projektijuht
Telefon: +372 5182875
AS Äripäev
Vana-Lõuna 39/1, 19094 Tallinn
Telefon: +372 667 0111