Jaga:
Autor: Signe Sillasoo • 27. august 2020
Jaga:

Juht: ettevõtjatel ei tohiks surres olla pangakontodel üldse raha alles

Foto: Latitude59
Täna ja homme toimuv Latitude59 startup- ja tehnoloogiakonverents toimub esmakordselt hübriidüritusena. Konverentsi avapaneel, millest võttis osa ka president, keskendus sotsiaalsele vastutusele ja filantroopiale.

Konverentsi avapaneelis osalesid president Kersti Kaljulaid, globaalset ettevõtjatest filantroope ühendava kogukonna Founders Pledge juht David Goldberg, ettevõtja ja investor Rainer Sternfeld, Visory kaasasutaja ja tegevjuht Karen Burns.

Arutelu keskendus sotsiaalsele vastutusele ja selle erinevustele USA ja Euroopa praktikates. Samuti vaadeldi, kuidas on ülemaailmne pandeemia mõjutanud ettevõtjate lähenemisi tulude laiali jaotamisel.

President Kersti Kaljulaidi sõnul on oluline, et filantroopiast ja sotsiaalsest vastutusest rääkides ei keskendutaks ainult rahale, vaid ka vabatahtlikule tööle. “Filantroop võib olla ka siis, kui sul ei ole raha annetada. Olulisem on tagada, et ettevõtjate abistavad käed kohtuksid abivajajatega,” ütles president Kersti Kaljulaid.

David Goldbergi sõnul ei tohiks ettevõtjatel surres olla pangakontodel üldse raha alles. “Ettevõtjad ei tohiks lastele pärandada enda rikkuse koormat. Seda raha peaks hoopis suunama ühiskondlike probleemide lahendamisse,” ütles Goldberg.

President Kersti Kaljulaid koos teiste panelistidega arutamas konverentsil sotsiaalse vastutuse ja filantroopia teemal.
Foto: Ahto Sooaru

Faktid

Tänavu keskendub Latitude59 jõulisemalt idufirmade ja investorite kokkuviimisele. Uuendusena toimub spetsiaalselt idufirmadele väljatöötatud mentorlusprogramm, mille raames toimub kokku ligi 130 online-sessiooni.

Kokku osaleb konverentsil Latitude59 nii üle veebi kui Tallinnas Kultuurikatlas pea 2000 inimest 51 riigist.

Kahe päeva jooksul esineb konverentsil 50 esinejat ning kohal on ka 200 startupi ja 300 investorit nii Eestist kui välismaalt.

Latitude59 sündmus on kohandatud vastavalt avalikele üritustele kehtivatele juhistele, et vältida koroonaviiruse levikut.

Avapäeval astusi lavale ka viimase aasta jooksul kiireimat kasvu näidanud Eesti, Läti ja Leedu idufirmad, teiste hulgas idufirma Pactum, Salv, Ziticity ja Whatagraph juhid. Lisaks kuulis konverentsil parimaid praktikaid kaugtöö efektiivsest korraldamisest kui ka startupi fookuse ümberkorraldamisest kriisi ajal.

Konverentsi teisel päeval toimub Latitude59 ja EstBANi pitchingvõistluse finaal, kus võtavad mõõtu varase faasi idufirmad 10Lines, Pagerr, TREMO, ATOM Mobility ja Adact.

...

Ole kursis Eesti start-up'ide uudistega - telli FoundME iganädalane uudiskiri SIIT!

Indrek Kald
foundME.io toimetaja
Telefon: +372 511 1112
Rain Jüristo
foundME.io reklaamimüügi projektijuht
Telefon: +372 5182875
AS Äripäev
Vana-Lõuna 39/1, 19094 Tallinn
Telefon: +372 667 0111