Jaga:
Autor: foundME • 31. august 2020
Jaga:

Latitude59-l toimunud idufirmade võistlusel sai rahasüsti kaks ettevõtet

Konverentsil Latitude59 võitsid 200 000 eurose investeeringu idufirmad Adact ja ATOM Mobility.
Foto: Ahto Sooaru
Tänavusel Latitude59 idufirmade võistlusel osutusid parimateks Adact ja ATOM Mobility. Mõlemad pälvisid Eesti Äriinglite Võrgustikult (EstBAN) 200 000 euro suuruse investeeringu.

27. ja 28. augustil virtuaalselt ja ka Tallinna Kultuurikatlas toimunud start-up- ja tehnoloogiakonverentsil Latitude59 said EstBANi 200 000 euro suuruse investeeringu Eesti asutajate loodud platvorm Adact, millega saab luua mängulisi digiturunduskampaaniaid ilma programmeerimiseta, ja Läti mobiilipõhine rakendus ATOM Mobility, mis aitab ettevõtetel hõlpsalt käivitada ja hallata oma sõidujagamise platvorme.

Ühisinvesteeringu juhtinvestor Kristjan Raude sõnul valiti tänased võitjad välja 250 kandideerinud ettevõtte hulgast. “See ei olnud kindlasti lihtne - kokku paarsada ettevõtte profiili, 50 video-esitlust, investorkohtumised ja lisaks tundide viisi intervjuusid finalistidega. Valisime välja kaks parimat varajase faasi idufirmat ja anname välja kokku 400 000 eurot,” sõnas Raude.

Eesti Äriinglite Võrgustiku tegevjuht Anu Oks tõdes, et nii Eestit kui ülejäänud maailma mõjutav koroonaviirus investeerimishuvi ei ole vähendanud. Ta lisas, et mõlema ettevõtte investeerimisringi summa tuli kokku ilma suurema vaevata. See näitab, et nii Eesti investoritel kui start-up´idel läheb hoolimata kriisiolukorrast hästi.

Latitude59 konverentsi poolt välja pandud 10 000 eurose auhinnaraha pälvis ATOM Mobility.

Latitude59 on Eesti ja Baltikumi start-up- ja tehnoloogiakonverents. Tänavu toimus sündmus esmakordselt hübriidüritusena Tallinnas Kultuurikatlas ja online’is ning kokku osales 2000 inimest 51 riigist. Kahe päeva jooksul esines kahel laval 50 esinejat ning kohal oli 200 start-up´i ja 300 investorit Eestist ja välismaalt. Uuendusena pakuti sel aastal spetsiaalselt idufirmadele väljatöötatud mentorlusprogrammi, mille raames toimus kokku ligi 130 online-sessiooni.

Tänavune Latitude59 keskendus idufirmade väljakutsetele kriisiajal, investeeringute kaasamise ja sotsiaalse vastutuse teemadele. “Aasta on olnud kõigile keeruline ning just seetõttu nägime vajadust idusektor endiselt kokku tuua ja mitte ainult füüsiliselt, vaid andes rahvusvahelistele ettevõtjatele ja investoritele võimaluse üritusest osa saada ka üle veebi,” ütles konverentsi peakorraldaja Maarja Pehk.

...

Ole kursis Eesti start-up'ide uudistega - telli FoundME iganädalane uudiskiri SIIT!

Indrek Kald
foundME.io toimetaja
Telefon: +372 511 1112
Rain Jüristo
foundME.io reklaamimüügi projektijuht
Telefon: +372 5182875
AS Äripäev
Vana-Lõuna 39/1, 19094 Tallinn
Telefon: +372 667 0111