Jaga:
Autor: foundME • 2. november 2020
Jaga:

Pipedrive jõudis esmakordselt kasumisse

Pipedrive´i tehnoloogiajuht Sergei Anikin.
Foto: Liis Treimann
Müügitarkvara ettevõtte Pipedrive'i müügitulu kasvas 2019. aastal ligi 50 miljoni euroni, mis on poolteist korda rohkem kui aasta varem. Esmakordselt ajaloos jõudis ettevõte kasumisse, lõpetades 2019. aasta 2,4 miljoni euroga plusspoolel.

“Oleme vaatamata kiirele kasvule ja mahukatele investeeringutele suutnud saavutada kasumlikkuse. See on meiesuguste tarkvara kui teenust pakkuvate ettevõtete seas erakordne ning loomulikult tunnevad Pipedrive’i investorid selle üle ainult heameelt,” sõnas Pipedrive’i tehnoloogiajuht Sergei Anikin.

2019. aastal investeeris Pipedrive peamiselt tootearendusse, värvates uusi arendajaid. Aasta lõpu seisuga töötas Pipedrive’i Tallinna ja Tartu kontorites kokku 391 töötajat, mis on viiendiku võrra rohkem kui aasta varem. Ettevõtte palgakulu ulatus koos sotsiaalmaksuga ligi 20 miljoni euroni.

Majandusaasta aruande kohaselt keskendus Pipedrive 2019. aastal kliendibaasi laiendamisele, seades eesmärgiks tõsta kliendi keskmist käivet ning kasvatada turuosa eelkõige suuremate ettevõtete seas.

Seotud lood
Idufirmade äriplaan 2021. aastaks: vihmavari tuleb kaasa võtta

Pipedrive jätkas toote arendamist suundades, mis aitavad klientidel töö tulmuslikkust tõsta. Näiteks aasta teises pooles tutvustas Pipedrive tehisintellektil põhinevat müügiassistenti, mis aitab müügiinimestel kiiremini eduka tehinguni jõuda ning jätkas uute tootelahenduste arendamist kasutajate tööprotsesside automatiseerimiseks.

Ettevõtte fookuses oli jätkuvalt integratsioonide ehitamine kolmandate osapoolte tarkvara ja Pipedrive’i toote vahel. Suvel avas grupp uued kontorid Dublinis ja USAs Floridas ning sõlmis eellepingu Tartu uue kontori rajamiseks.

Investeeringud jätkuvad

2020. aastal jätkab Pipedrive investeeringuid tootearendusse, keskendudes tooteportfelli täiendamisele, rahvusvahelise laienemise jätkamisele, kliendibaasi suurendamisele ja tulude kasvatamisele. Selleks on Pipedrive võtnud suuna areneda mitut toodet pakkuvaks ettevõtteks.

Seotud lood
Pipedrive värbas uue juhi ja avab Berliinis kontori

Ühe olulisema sihtriigina näeb ettevõte Saksamaad, kus Pipedrive plaanib lähikuudel avada ka kontori.

Pipedrive on 2010. aastal Timo Reini, Urmas Purde, Ragnar Sassi, Martin Henki ja Martin Tajuri asutatud müügijuhtimise tarkvara ettevõte. Täna kasutab Pipedrive’i müügitööriistu üle 90 000 ettevõtte rohkem kui 150 riigis.

Firma on kaasanud 90 miljoni USA dollari väärtuses kapitali investeerimisfondidelt Bessemer Venture Partners, Insight Partners, Atomico, Deutsche Telekom Capital Partners ja Rembrandt Venture Partners.

Pipedrive’i kontorid asuvad Tallinnas, Tartus, Londonis, Lissabonis, Prahas, Riias, Dublinis, New Yorgis ja St. Petersburgis Floridas. Ettevõttes töötab üle 600 inimese.

...

Ole kursis Eesti start-up'ide uudistega - telli foundME iganädalane uudiskiri SIIT!

Indrek Kald
foundME.io toimetaja
Telefon: +372 511 1112
Rain Jüristo
foundME.io reklaamimüügi projektijuht
Telefon: +372 5182875
AS Äripäev
Vana-Lõuna 39/1, 19094 Tallinn
Telefon: +372 667 0111