Jaga:
Autor: foundME • 18. jaanuar 2021
Jaga:

Eestis arendatakse esimesena maailmas isejuhtivate sõidukite turvaraamistikku

Auve Tech arendatav Iseauto.
Foto: Fabulos
Auve Tech ja Cyberarch Consulting hakkavad esimesena maailmas looma isejuhtivate sõidukite turvaraamistikku.

Eestis baseeruvad autonoomseid sõidukeid arendav ettevõte Auve Tech ning küberturbe vallas tegutsev Cyberarch Consulting asuvad arendama autonoomsete autode küberturbe raamistikku, teatasid ettevõtted.

Üheks loomulikuks hirmuks seoses isejuhtivate sõidukitega on küberturvalisuse risk. Näiteks kardetakse, et keegi võtab sõiduki juhtimise üle ja põhjustab tahtlikult avarii. Analoogse turvaraamistiku olemasolu, millist arendada tahetakse, vähendaks seda ohtu drastiliselt.

Et tulevikus on liiklusesse oodata kordades rohkem autonoomseid sõidukeid, on teema vägagi päevakajaline.

Isejuhtivate autode turvaraamistik on juhendmaterjal autonoomsete sõidukite tootjatele, ühtlustamaks ja tagamaks turvalisus terve sektori ulatuses. Auve Tech OÜ ja Cyberarch Consulting OÜ sõnul on arenduse näol tegemist proaktiivse sammuga autonoomsete sõidukite ühe suurima probleemi ennetamise suunas.

Loodav turvaraamistik (ingl. k. Autonomous Vehicle Security Framework) annaks kõikidele autonoomsete sõidukite tootjatele võimaluse lähtuda antud raamistikust ja muuta sõidukid küberturvaliseks.

Faktid

Auve Tech OÜ on 2018. aastal alustanud ettevõte, mis tegeleb autonoomsete sõidukite arendamise, tootmise ning opereerimisega. Lühikese ajaga on Auve Techi sõidukid jõudnud nii Eesti, Kreeka kui Soome avalike teede transpordivõrgustikku ning pakkunud transpordilahendusi mitmetel kinnistel aladel nagu Tallinna Loomaaed ning Tallinna Vabaõhumuuseum.

Cyberarch Consulting OÜ tegutseb Eestis küberkaitse ja infoturbeteenuste valdkonnas. Eestis on nad tegutsenud aastast 2018, kuid rahvusvaheliselt on ettevõte tegelenud infoturbevaldkonnas juba pea 10 aastat.

...

Ole kursis Eesti start-up'ide uudistega - telli foundME iganädalane uudiskiri SIIT!

Tarmo Virki
foundME.io tegevtoimetaja
Telefon: +372 5644562
Rain Jüristo
foundME.io reklaamimüügi projektijuht
Telefon: +372 5182875
AS Äripäev
Vana-Lõuna 39/1, 19094 Tallinn
Telefon: +372 667 0111