Jaga:
Autor: Signe Sillasoo • 10. august 2022
Jaga:

Pidu katku ajal: investeeringute maht tegi rekordi. Eesti idud ampsasid suure tüki

Eesti ettevõtted kaasasid Kesk- ja Ida-Euroopa riikidest koos Poola ja Tšehhi idudega enim investeeringuid.
Foto: Pixabay
Kesk- ja Ida-Euroopa riskikapitalifondide rahakotirauad avanesid tänavu teises kvartalis iduettevõtetele veel heldemalt kui mullu samal ajal. Investeeringute maht kahekordistus. Eesti iduettevõtted ampsasid suure osa sellest rahastusest.

“Kuigi väliskeskkonna mõjud nagu Venemaa sissetung Ukrainasse, inflatsiooni kasv ning hirm majanduslanguse ees on mõjutanud oluliselt idusektori hilisema faasi investeeringuid – ettevõtete väärtused on langenud ja investorite uljus vähenenud – siis varajase faasi investeeringuid ei ole see nii palju mõjutanud,” sõnas Vestbee tegevjuht ja Next Road Venturesi partner Ewa Chronowska.

Indrek Kald
foundME.io toimetaja
Telefon: +372 511 1112
Rain Jüristo
foundME.io reklaamimüügi projektijuht
Telefon: +372 5182875
AS Äripäev
Vana-Lõuna 39/1, 19094 Tallinn
Telefon: +372 667 0111