Jaga:
Autor: foundME • 3. mai 2022
Jaga:

Eesti tervisetehnoloogia idufirma toob vähitesti tänapäeva: proovi saab koduski võtta

Dr Peeter Padriku sõnul on seni diagnoositud vaid pooled rinnavähi juhud varases staadiumis, samas kui AnteBC testi saab isegi kodus teha.
Foto: Antegenes
Eesti tervisetehnoloogia ettevõte ja meditsiinilabor Antegenes on välja töötanud kodus tehtava rinnavähi täppisennetuse geneetilise riski testi AnteBC, mille abil on võimalik vältida kümneid rinnavähisurmasid aastas.

"Rinnavähi täppisennetuse täisteenus on terviklik lähenemine rinnavähi ennetuses ja oluline edasiminek võrreldes senise praktikaga. Eesti personaalmeditsiini juhtprojekti tulemuste põhjal võib öelda, et see aitab päästa elusid," kommenteeris onkoloog dr Peeter Padrik. "Üks-kleit-kõigile-naistele mudel ei ole rinnavähi kaasaegses ennetuses enam sobiv käsitlus,“ selgitas Padrik.

Indrek Kald
foundME.io toimetaja
Telefon: +372 511 1112
Rain Jüristo
foundME.io reklaamimüügi projektijuht
Telefon: +372 5182875
AS Äripäev
Vana-Lõuna 39/1, 19094 Tallinn
Telefon: +372 667 0111